@ the beach!

Vi har hittat en ny och riktigt bra strand! Eller egentligen så var den inte ny för Sofia, hon har varit där massor med gånger, och nu har hon lärt mamma att hitta dit.



Är inte riktigt säker på vad det här stället heter... men typ Syntnäs, eller nåt liknande. Det är precis söder om Svartbybron, som man kan se här.



Sanden är jätte mjuk och len, och i vattnet blir det tvärdjupt bara en meter ut. Tack och lov så kan man i alla fall springa längs strandkanten, men längre ut än så går jag inte frivilligt!

Men nu är jag trött... dags att sova!

Gott???

I fredags var vi i skogen, inte för att leka - FÖR ATT PLOCKA BÄR!!
Jag blev riktigt less... ingen hade tid med mig, de bara plockade och plockade... Jag försökte mig också på de där bären, men de smakade inte bra i min mun :(



Blåbär är verkligen inte min grej!

Juli 2011

Efter midsommar-helgen fortsatte det varma vädret, och det var vi väldans glada för, det höll i sig hela juli!



En helg kom Mimmi på besök, eller rättare sagt torsdag till söndag. Och när Mimmi kommer, då händer det alltid saker... Tex hann hon (som vanligt) rymma iväg en sväng... men vi fick fast henne rätt snabbt den här gången.

Förstår inte varför hon ska hålla på och smita så fort minsta lilla tillfälle dyker upp, det kan ju inte vara för att hon inte trivs hos oss i alla fall... Hon verkar ju vara hur hemmastadd och kelig som helst (med MINA mattar...)
Och jag är INTE avundsjuk, jag vet att mina mattar avgudar mig mest av alla i hela världen :-)



Här är vi och väcker upp Sara, så hon inte kommer försent till jobbet!

Sara jobbar från 8 till 15, och kommer på lunch efter 11 någon gång, ibland hinner vi göra nåt kul när hon kommer hem:



Tex en liten cykeltur! Jag springer bredvid, och rymmaren Mimmi sitter kopplad i cykelkorgen, för säkerhets skull!

Vi hann också med att fara till Garbins när Mimmi var hos oss. Det var så klart kul, men Mimmi är lite väl energisk ibland! Jag vill ju ligga och ta det lite lugnt emellanåt, och spana på andra strandbesökare. Den här dagen var det en snygg Golden-tjej där, som jag känner lite sen tidigare. Jag ville ju umgås lite med henne också, men Mimmi var helt hysterisk! Små-skällde mest hela tiden, hon var nog rädd för hunden!



Här myser vi i den sköna sanden.

     

Sofia ska bada,     jag kollar lite,        och Mimmi väntar på nåt gott!

Efter att Mimmi åkt hem så blev det rätt stillsamt här, så jag var tvungen att hitta på nåt.
Tack och lov så ville Sofia också leka :-)

      

Det blev lite bollkastning och hoppträning!

I dag regnar det lite, och tyvärr blir det nog lite grått mest hela dan... men nu ska vi i alla fall gå på en morgonpromenad.

Här kommer en somrig bild som avslutning - det här plockade vi förra helgen!



Puss o kram ♥





Midsommarafton

Midsommar... det finns några saker som förknippas med midsommarfirande i Sverige:
Sill, snaps och folkdräkter!

Vi är dock inte så traditionsbundna av oss, även om vi har tillbringat några midsommaraftnar på friluftsmuséet Hägnan i Världsarvet (kyrkbyn i Gammelstad).

Vi (Elvis, Sofia och Anita) åkte alltså till Luleå för att fira midsommar även i år.



Eftersom vädret inte ville att vi skulle ha picknick vid midsommarstången så började vi med att fika inne hos Jenny i hennes kyrkstuga.



Elvis och en söt midsommarflicka ♥

Efter regn brukar det komma solsken - och så blev det även idag! Så då gick vi i alla fall en sväng till Hägnan, och tittade på söta små kaniner, snälla hästar och en stor midsommarstång! Vi missade dock folkdräkterna... dansen runt midsommarstången ägde rum i häll-regnet medans vi fikade hos Jenny.



Efter glassätning och ponnyridning så sket vi i världsarvet (eller egentligen var det nog bara Elvis som gjorde det...) och åkte till Bergnäset. Där blev det grill-middag - ingen sill!

Hmmm... Varken sill eller folkdräkter alltså... men snaps då???

Nä, inte det heller! Visserligen bjöds det på snaps på Bergnäset, men den skippade vi gärna :-) Det fanns så mycket annat gott att ta för sig av!



Här låter vi oss väl smaka av det om fanns på bordet...



... men Elvis hoppades på att det skulle hamna nåt under bordet i stället, kanske en bit Västerbottensost!!!

GLAD MIDSOMMAR!


RSS 2.0