God morgon!

Nu har jag nyss kommit hem från en morgonpromenad. Mamma-matte har precis borstat igenom mig - igen... Igår gjorde dom mig lite utställningsfin till idag, borsta, bada, förna, borsta... Men nu kanske man slipper att bli badad på ett tag...

Utställningsfina jag!

Voff,voff! / Elvis ♥


Våren är här!!!

... eller det var den i går i alla fall...

När vi vaknade igår morse var det strålande sol och 1 grad kallt, perfekt för en promenad nere på Bulandet!



Tänk, för två veckor sedan var det hur mycket snö som helst här, och nu har det tinat fram riktigt mycket. Massor av spännande dofter bland löv och gräs (för en hund :-) )



Det finns rätt många harar här, föra veckan såg vi två st en morgon, men Elvis brydde sig inte direkt, vi var nog för långt ifrån. Han tittade bara när de hoppade över skoterspåret och försvann in bland buskarna.

I morse fick vi sällskap på promenaden av grannen och grannhundarna, de två ettåringarna (Elvis o Rulle) hade som vanligt kul tillsammans! Skulle tro att de avverkar ca 4 ggr så lång sträcka som oss andra...

Men våren tog ju så klart ett litet steg tillbaka sen... igår kväll började det snöa, och det gjorde det i morse också!

Liiite deppigt... men en sak är ju bra... Elvis päls var inte det minsta sandig efter morgonpromenaden.

Nu är det sovdags i alla fall, ny arbetsvecka på gång, och på fredag börjar förberedelserna inför utställningen på lördag "Top Dog". Hoppas domaren förstår att Elvis är en riktig Toppen hund :-)

Må så gott / Anita


Påskfirande!

Nu har det varit en extra lång ledighet för mattarna! Det är nåt som jag verkligen gillar, man får ju vara ute mycket mer mitt på dan då!



En dag när det var extra soligt o varmt var vi på en långpromenad på isen. Det var rätt många skotrar i farten när vi gick där, och jag kan ju inte direkt säga att jag gillar lukten och ljudet av dem, men jag måste ju ändå vara lite tacksam.... utan de vältrampade skoterspåren hade matte aldrig kunnat gå där!

Mamma-matten tar alltid hand om vår morgonpromenad, då är det minsann skönt att gå nere på isen - riktigt rofyllt! (Skoterfolket sover nog då ;-) )
Sen när vi kommer tillbaka brukar matte lägga sig i sängen igen o läsa tidningen o dricka kaffe... och då brukar jag också hoppa upp och rulla ihop mig längst ner i sängen! 

En eftermiddag satte vi oss på trappan för att mysa lite i det vackra vårvädret... trodde jag... ända tills jag såg kammen och borsten...



... men jag blev ju fin i alla fall!

Men nu pratas det om att det börjar vara dags att bada snart! Jag ska vara med på en utställning här i Överkalix den 24/4, och då vet man ju vad som väntar... bada, föna, borsta o kamma... oj oj oj...

Men det är väl bara att härda ut!

Vov vov / Elvis






RSS 2.0